dinsdag, 4. september 2012 - 20:08

Zeer grote drugsvangst in Drenthe

Roden

Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben dinsdagmiddag in Roden beslag gelegd op 20.000 liter GBL, de belangrijkste grondstof voor de partydrug GHB. Sinds 9 mei 2012 staat GHB op lijst 1 van de Opiumwet.

De partij GBL was via de Rotterdamse haven Nederland binnengekomen en moest worden afgeleverd bij een schoonmaakbedrijf in Roden. De 34-jarige eigenaar van dit bedrijf is aangehouden. In zijn woning zijn twee vuurwapens in beslag genomen.

Hij wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor de productie van verdovende middelen. Ook twee mannen uit Emmen en Groningen zijn aangehouden,

Wereldwijd
In een loods van de hoofdverdachte troffen de rechercheurs nog eens 110 vaten van 200 liter met GBL aan. Verder is beslag gelegd op verpakkingen met GBL die klaar stonden om wereldwijd verzonden te worden. De bestemmingen waren onder andere Brazilië, Turkije, Thailand, Noorwegen en Zwitserland.

Douane
Het onderzoek naar de zending GBL is uitgevoerd door rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van het KLPD in samenwerking met de douane en bijgestaan door de Nationale Recherche. Het is voor het eerst dat een partij GBL is in beslag genomen sinds GHB op lijst 1 van de Opiumwet staat.
Provincie:
Tag(s):