donderdag, 19. januari 2012 - 21:50

Zes aanhouding na schietpartij oud en nieuw

Emmen

De politie heeft zes verdachten aangehouden in een onderzoek naar aanleiding van een mishandeling en een schietincident tijdens de jaarwisseling in een café aan de Hoofdstraat in Emmen. Hierbij zijn twee vuurwapens in beslag genomen en werd een hennepkwekerij ontmanteld.

In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag ontstond er ruzie in het café waarbij meerdere personen betrokken waren. Tijdens deze ruzie is geschoten. Daarbij is niemand geraakt. Wel werden een portier bedreigd en twee mannen van 17 en 18 jaar uit Emmen mishandeld. Alle drie deden aangifte. Een 23-jarige man uit Emmen werd direct aangehouden. Omdat op dat moment niet bewezen kon worden dat hij betrokken was bij de ruzie is hij na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld.Het politieonderzoek leverde in de weken daarna echter voldoende bewijsmateriaal op om deze man opnieuw aan te merken als verdachte. Op maandag 16 januari werd hij, samen met drie mannen van 23, 24 en 30 jaar uit Emmen en een man van 27 jaar uit Arnhem, aangehouden. Op woensdag 19 januari is een zesde verdachte aangehouden. Dit betreft een 22-jarige man uit Emmen. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, mishandeling en openlijke geweldpleging.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten nam de politie twee vuurwapens in beslag. In een woning aan de Ekselerbrink in Emmen is bovendien een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij met 161 planten is ontmanteld.

Alle verdachten zijn woensdag weer op vrije voeten gesteld. Zij hebben verklaringen afgelegd over hun aandeel in deze zaak. Eén van de twee 23-jarige verdachten (niet de persoon die ook in eerste instantie is aangehouden) heeft bekend met een vuurwerkpistool te hebben geschoten. Bij hem thuis heeft de politie dit wapen aangetroffen en in beslag genomen. Het andere vuurwapen (geen vuurwerkpistool) is bij één van de andere verdachten in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):