woensdag, 4. juli 2012 - 11:17

Zes aanhoudingen na vechtpartij op parkeerterrein Walibi

Biddinghuizen

Dinsdagmiddag zijn na een ruzie tussen twee groepen scholieren, vier jongens en twee meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar aangehouden. De scholieren worden verdacht van betrokkenheid van openlijke geweldpleging, diefstal met geweld en mogelijk verboden wapenbezit.

Bij de vechtpartij raakte een 14-jarige jongen uit Utrecht gewond. De recherche van basiseenheid Dronten heeft de zaak in onderzoek.

Rond 16.00 uur kregen twee groepen scholieren van twee verschillende scholen onenigheid toen ze richting de bussen liepen. De vlam sloeg in de pan nadat enkele meisjes elkaar belaagden en een 14-jarige jongen trachtte de boel te sussen.

De zes verdachten vielen de andere leerlingen aan waarbij het 14-jarige slachtoffer knock-out ging. De jongen heeft vermoedelijk ook klappen en trappen gehad toen hij al op de grond lag.

Gealarmeerde agenten arresteerden op aanwijzen van getuigen en slachtoffers zes verdachten. De vier jongens en de twee meisjes zitten op dezelfde school uit de provincie Utrecht. Het slachtoffer is voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Hij bleek diverse kneuzingen en schaafplekken te hebben opgelopen. De jongen mocht gisteravond na medicatie naar huis.

In de bus van de verdachten is een verboden slagwapen aangetroffen.
Het voorwerp wordt door de busmaatschappij overgedragen aan de recherche. Ook werd een batterij van een smartphone gevonden die een van de slachtoffers onder bedreiging heeft moeten afgeven. Het onderzoeksteam heeft gisteravond een tiental aangevers, getuigen en docenten gehoord. Vandaag worden wederom getuigen en begeleiders nader gehoord, evenals de verdachten.

Onderzoek moet uitwijzen wie wat gedaan heeft en wie welke rol heeft gehad. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De verdachten zijn afkomstig uit Zeist, Driebergen, Amersfoort, Maarsbergen en Veenendaal. De aangevers/slachtoffers zijn afkomstig uit de provincie Noord-Holland en Utrecht.
Provincie:
Tag(s):