dinsdag, 30. oktober 2012 - 13:23

Zes aanhoudingen voor drugshandel en bezit

Rotterdam

Agenten hebben maandagavond zes aanhoudingen verricht in en rondom een café aan de Rotterdamse Paul Krugerstraat. De mannen worden verdacht van zaken als het bezit van harddrugs, belediging en verzet bij aanhouding.

Uit onderzoek kwam naar voren dat er vanuit het café mogelijk drugsgerelateerde praktijken plaatsvonden. Bij een doorzoeking waarbij een drugshond werd ingezet werden vervolgens drie Rotterdammers van 24, 27 en 31 jaar aangehouden op verdenking van drugshandel en drugsbezit.

Eerder die dag werden al twee andere verdachten in het onderzoek aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 22 en 29. De 22-jarige had verdovende middelen bij zich en zo’n duizend euro aan contanten. De 29-jarige had 15 gram crack bij zich en zo’n 300 euro aan contanten.
De vijf verdachten zitten nog vast. Buiten het café werd een 30-jarige Rotterdammer aangehouden voor belediging. Hij kreeg een boete van 550,- euro en kon daarna weer gaan.

De politie zet een advies aan de gemeente in gang om het café te kunnen sluiten. Ook is de verhuurder van het pand op de hoogte gesteld van de inval om te kijken wat de mogelijkheden vanuit hun kant zijn.
Provincie:
Tag(s):