dinsdag, 5. juni 2012 - 19:55

Zes kunstenaars geselecteerd voor kunstopdracht Presikhaaf

Arnhem

Zes internationaal bekende kunstenaars krijgen van gemeente Arnhem de opdracht om schetsen te maken voor een kunstwerk in Presikhaaf. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Begin juli zal het college de definitieve opdracht verlenen voor een drietal kunstwerken in dit stadsdeel.

De kunstopdracht Presikhaaf komt voort uit de herinrichting en nieuwbouw in dit stadsdeel en moet een extra kwaliteit toevoegen aan de beleving van de openbare ruimte. De volgende zes kunstenaars en ruimtelijk vormgevers gaan nu aan de slag: Ram Katzir; Thomas Scherzer; Lado Darakhvelidze; Wouter Osterholt & Elke Uitentuis; Raumlabor en Nathalie Bruys. Lado Darakhvelidze woont en werkt in Arnhem en heeft zijn Master behaald aan ArtEZ.

Alle kandidaten hebben ruime ervaring op het gebied van kunstopdrachten in het publieke domein en de bijkomende interactie met (groepen) bewoners. Zij zijn geselecteerd op basis van hun werk en hun ervaring. De selectie is gedaan in goed overleg met de Klankbordgroep BKV Presikhaaf en SKOR, het nationale kennisinstituut op het gebied van beeldende kunst en vormgeving in het publieke domein.

De kunstenaars krijgen een uitgebreide introductie in Presikhaaf waar zij kennis maken met de wijk, zijn geschiedenis en zijn bewoners. Zij ontmoeten dan ook leden van enkele bewonersorganisaties, de wijkmanager en het opbouwwerk. De bewoners en gebruikers van het stadsdeel worden gaande het traject geïnformeerd via de reguliere en sociale media.
Provincie:
Tag(s):