zaterdag, 24. maart 2012 - 11:11

Zes mannen aangehouden bij grote politieactie tegen mensenhandel

Eindhoven

Bij de grote politieactie op het Baekelandplein tegen de internationale mensenhandel zijn vrijdagavond in totaal zes mannen aangehouden.

Drie personen werden aangehouden op verdenking van mensenhandel, twee anderen vanwege witwassen en een man werd opgepakt omdat hij pepperspray bij zich had. Dit meldt het Openbaar Ministerie. De gemeente laat weten dat er ook sommen geld in beslag zijn genomen. Omwelke bedragen het gaat, is niet bekendgemaakt.

Het Baekelandplein, waar raamprostitutie wordt bedreven, werd vrijdagavond om 20.00 uur in zijn geheel afgesloten. Dit gebeurde omdat de politie en de gemeente serieuze, ernstige signalen hadden gekregen van mensenhandel op het plein.

In de afgelopen tijd zijn op het Baekelandplein concrete aanwijzingen van mensenhandel naar voren gekomen. Hoewel de prostituees vaak aangeven vrijwillig te werken, wees de verkregen informatie een andere kant op. Er is mogelijk sprake van uitbuiting, het aanbieden van drugs aan prostituees en het tewerkstellen van minderjarigen.

Op het Baekelandplein werken overwegend buitenlandse vrouwen, van wie de helft uit Roemenië, Hongarije en Bulgarije komt. Het prostitutiegebied telt 48 kamers in 24 panden waar de prostituees hun klanten kunnen ontvangen.
Provincie:
Tag(s):