maandag, 21. mei 2012 - 16:54

Zes verdachten in Steenbergen gearresteerd na overval op geldloper

Steenbergen

Maandagochtend heeft de politie aan de Franseweg zes verdachten gearresteerd die door de politie in verband worden gebracht met een overval op een geldloper in Steenbergen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Vijf Engelse en een Nederlandse verdachte
Het gaat om een 20-jarige inwoner van Lancaster, vier inwoners van Manchester van 16, 17, 23 en 44 jaar en een 39-jarige inwoner van Steenbergen. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een gewapende overval in een supermarkt aan de Westdam in Steenbergen.

GEmaskerd
Rond 08.50 uur kwamen twee gemaskerde overvallers het filiaal binnen op het moment dat een medewerker van een waardetransport en meerdere medewerkers van de winkel in de zaak aanwezig waren.

Met een vuurwapen werden zij bedreigd. Buiten het filiaal werd vervolgens een keer geschoten. Niemand raakte daarbij gewond. In een Mercedes vluchtten zij weg in de richting van de N257. Deze vluchtauto werd enige tijd later aan het Doorndijkje teruggevonden.

Na de melding zette de politie direct alle beschikbare eenheden en middelen in. Ook de politiehelikopter vloog enige tijd boven Steenbergen en omgeving op zoek naar de daders. Burgernet en Twitter werden ingezet om de burgers te informeren.

Nabij het tankstation aan de Franseweg kregen agenten onder verdachte omstandigheden twee auto's in beeld. Met behulp van de zogenaamde uitpraatprocedure werden zes inzittenden rond 09.30 uur gearresteerd.

De twee auto's waarin zij zijn aangetroffen en de aangetroffen vluchtwagen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De technische recherche is gestart met een sporenonderzoek.

De politie doet buurtonderzoek en hoort getuigen. De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex van de Politie Midden en West Brabant en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):