donderdag, 29. november 2012 - 16:46

Zeven aangiftes tegen Ruwaard van Puttenziekenhuis

Rotterdam

Via de politie Rotterdam-Rijnmond hebben zich zeven mensen gemeld die aangifte willen doen tegen, een behandelaar in, het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Van deze melders wordt volgende week de aangifte opgenomen.

Twee weken geleden werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis onder verscherpt toezicht had geplaatst en dat de afdeling cardiologie werd gesloten. Vorige week donderdag werd bekend dat de vier cardiologen, na een daartoe gegeven bevel van de IGZ, met onmiddellijke ingang geen enkele zorg meer mochten verlenen in dit ziekenhuis.

De maatregelen werden getroffen naar aanleiding van een extern onderzoek waaruit een verhoogd aantal sterfgevallen in 2010 zou blijken. Het Expertisecentrum onderhoudt nauw contact met het Bureau Opsporing van de Inspectie.

Vorige week vrijdag werd de eerste aangifte tegen het ziekenhuis, een cardioloog en een internist rechtstreeks bij het EMZ gedaan. De nieuwe melders zal onder andere gevraagd worden medisch dossiers vrij te geven.
Provincie:
Tag(s):