zondag, 28. oktober 2012 - 16:24

Zeven aanhoudingen binnenstad Enschede

Enschede

In de nacht van zaterdag op zondag zijn zeven personen aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk en openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede.

Eerder die nacht werd twee personen de toegang tot die horecagelegenheid geweigerd omdat zij zich niet aan de huisregels hielden. Hierbij verklaarden de twee mannen met meerdere personen later op de nacht terug te komen. Rond 2.00 uur drongen zij met zo'n 20 personen de horecagelegenheid weer binnen. Hierbij is mogelijk geweld gebruikt. De meeste personen van deze groep droegen Satudarah-kleding.

Dit optreden van de groep was zeer intimiderend en bedreigend. Daarop is de politie gebeld. Bij de komst van de politie vluchtten genoemde personen de horecagelegenheid uit. Op dat moment werd op verzoek van de politie in de horecagelegenheid het licht aangedaan om de rust te laten terugkeren. Alle aanwezigen werd verzocht het pand te verlaten zodat de politie onderzoek kon doen naar het incident.

Zowel in en rondom de horecagelegenheid werden zes verdachten aangehouden. Later werd nog een verdachte aangehouden in het clubhuis van Satudarah aan de Parkweg in Enschede. Eén verdachte had een slagwapen bij zich, deze is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek naar dit incident. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Door de horeca in Enschede is aan alle verdachten een rode kaart uitgedeeld. Dit houdt in dat hen een jaar lang de toegang tot de horeca in de binnenstad wordt geweigerd.
Provincie:
Tag(s):