woensdag, 21. maart 2012 - 15:45

Zeven arrestaties in onderzoek naar uitgaansgeweld en afpersingszaak

Zeewolde

De recherche van basiseenheid Zeewolde heeft dinsdag zes mannen uit Zeewolde aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij verschillende geweldsincidenten in het uitgaansleven in Zeewolde en een mogelijke afpersingszaak. Dit meldt de politie ownesdag.

Woensdagochtend werd een zevende verdachte, ook een Zeewoldenaar, aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Het onderzoek is in volle gang.

De recherche deed onderzoek naar vier verschillende aangiften van uitgaansgeweld in Zeewolde. Opmerkelijk dat bij de vier openlijke geweldzaken, die zich afspelen in het uitgaansgebied van Zeewolde, dezelfde verdachten naar voren kwamen.

De verdachten zijn allen woonachtig in Zeewolde en in de leeftijd van 20 tot 24 jaar. Tijdens het recherche- onderzoek werd een vijfde zaak ontdekt, zijnde een mogelijke afpersingszaak die zich in het Zeewoldense heeft afgespeeld. Ook hier liepen diverse linken naar de verdachten.

Nadat er voldoende bewijsmateriaal was verzameld werd in overleg met een officier van justitie, dinsdag overgegaan tot arrestatie. Omdat de verdachten geen onbekenden zijn van de politie werd in vier gevallen de specialistische aanhoudingseenheid (AE-VAG) van politie Flevoland ingezet.

Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is en wie welke rol heeft gehad bij de gepleegde misdrijven. Bij de geweldsincidenten raakten meerdere slachtoffers gewond tengevolge van fysiek geweld.
Provincie:
Tag(s):