woensdag, 11. juli 2012 - 21:28

Zeven gebiedsontzeggingen in Hoogeveen

Hoogeveen

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen heeft gebiedsontzeggingen opgelegd aan zeven inwoners van Hoogeveen en Hollandscheveld, variërend in de leeftijd van 16 tot 35 jaar.

Zes van hen mogen zich zes weekenden niet in het uitgaanscentrum van Hoogeveen vertonen en één kreeg een gebiedsverbod van veertien weekenden opgelegd, omdat hij zich vaker heeft misdragen in het uitgaansgebied.

Afgelopen weekend waren de zeven betrokken bij ruzies in de Grote Kerkstraat. Ze gedroegen zich agressief tegenover de politie en probeerden te verhinderen dat een verdachte werd aangehouden. Ook gaven ze geen gehoor aan het bevel van de politie om het uitgaanscentrum te verlaten.

Met de gebiedsontzeggingen wil de burgemeester benadrukken dat hij dergelijk gedrag tijdens het uitgaan niet tolereert; uitgaan hoort gezellig en veilig te zijn, met respect voor de politie die er rondloopt voor de veiligheid van iedereen. “Deze misdragingen zorgen voor onveiligheidsgevoelens bij het uitgaanspubliek en personeel van cafés. Dit is ontoelaatbaar”, aldus burgemeester Loohuis.
Provincie:
Tag(s):