vrijdag, 19. oktober 2012 - 23:53

Zeven projecten geselecteerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Toerisme 2012

Om innovatieve ontwikkelingen in de toeristische sector te stimuleren reikt de Provincie Zeeland jaarlijks de Innovatieprijs Toerisme uit. Initiatiefnemers konden hun vernieuwende project zelf aanmelden.

Van de negentien binnengekomen inzendingen zijn de zeven beste projecten geselecteerd. De zeven projecten zijn:

Orangetubes

Orangetubes wil een concept op de markt brengen, waarbij een recreatieverblijf in een groot formaat betonnen buis gecreëerd wordt als een soort moderne trekkershut. De orangetubes maken het mogelijk om eenvoudig een 'trektocht' te maken waarbij steeds op een andere locatie overnacht kan worden.

Deltaleven

De coöperatie Deltaleven ontwikkelt en realiseert een nieuw concept om toeristen en recreanten aan Zeeland te binden en hun verblijf te verlengen en te intensiveren. Het concept bestaat uit VIAbookings (een reserveringssite op basis van interesses, behoeften en lifestyle) en VIAcard (een kaart die het aantrekkelijk maakt om attracties en bezienswaardigheden te combineren).

Oestour

Oestour is een eendaagse workshop waarbij een gids je laat zien hoe je oesters kunt rapen en waar je op moet letten. Vanaf een strand aan de Oosterschelde neemt hij je mee naar een plek waar bij laag tij de oesters droog vallen en je je emmer kan vullen met deze delicatessen. Na anderhalf uur in de frisse buitenlucht wordt het werkveld verruild voor het nabij gelegen restaurant.

Verrijkt routenetwerk — Promotie Zeeland Delta / Routebureau Zeeland

Het knooppuntensysteem kan gebruikt worden om fietsers vanaf het knooppuntensysteem te leiden naar attracties, bijzondere punten, horecagelegenheden, exclusieve winkeltjes etc. Door de knooppuntborden te verrijken met Layar vormen de borden een gids om de fietser alles te vertellen over de omgeving.

De wrakken van Scharendijke — Stichting Kunstrif Zeeland

Sinds 2011 is Zeeland drie duikattracties rijker. Het betonnen, zestig meter lange schip Le Serpent en de twee kleine schepen De Rat en De Zeehond zijn in het Grevelingenmeer afgezonken om daar dienst te gaan doen als duikwrak voor zowel gevorderde- als beginnende duikers.

Kanoa Wereldspelen - Kanoa Buitensport & Recreatie

Tijdens de Kanoa Wereldspelen maak je op een plezierige wijze kennis met zes buitengewone volkeren. Ieder volk heeft zijn eigen verhaal, leefomgeving en gewoontes. Door middel van avontuurlijke activiteiten worden de talenten, opmerkelijke kenkenmerken en waarden van deze mensen beleefd.

SWYCS energiemanagement in de horeca - DSP Innovation en BeerTEC

SWYCS staat voor See What You Can Save. SWYCS realiseert online en realtime inzicht in energieverbruik van zowel gas, water en elektra voor o.a. de horeca. Alles te bedienen en te monitoren via één omgeving in de vorm van het webportaal of smartphone (app).

Jurybeoordeling

Deze zeven projecten worden door een deskundige jurycommissie zorgvuldig beoordeeld op de criteria innovativiteit, economische meerwaarde, ondernemerschap en duurzaamheid. Op basis van deze beoordeling besluit de jury welke projecten worden genomineerd.

Publiek kiest de winnaar!

Welke projecten genomineerd zijn wordt bekend gemaakt tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag op woensdag 21 november 2012 in Strandhotel Westduin. Deze projecten krijgen dan de gelegenheid om in een elevator pitch van 2 minuten het aanwezige publiek te overtuigen van hun project. Vervolgens brengt het aanwezige publiek hun stem uit op hun favoriete project en kiest daarmee de winnaar van de Innovatieprijs Toerisme 2012.

De prijs wordt uitgereikt door de voorzitter van de jury, dhr. D.J. Verstand, en de gedeputeerde Recreatie en Toerisme, dhr. S.J. Heijning.

Wat is de Innovatieprijs Toerisme?

Innovatieve ontwikkelingen in de toeristische sector zijn noodzakelijk om de kwaliteit van het toeristisch product in Zeeland te waarborgen. Hiermee wordt tevens een impuls gegeven aan de Zeeuwse economie. Om dit te stimuleren reikt de Provincie Zeeland jaarlijks de Innovatieprijs Toerisme uit aan het meest vernieuwende project in Zeeland.
Provincie:
Tag(s):