zondag, 10. juni 2012 - 9:57

Zeven verdachten aangehouden voor drugs en wapenbezit

Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie na een standaard controle een flinke hoeveelheid drugs en meerdere vuurwapens in beslag genomen. In totaal zijn er zeven verdachten aangehouden.

Rond vier uur reden agenten op de Tholenstraat. Daar zagen zij vier personen voor een woning staan. Gezien het vroege tijdstip besloten zij poolshoogte te nemen. Ze reden naar de mannen. Op het moment dat deze hen aan zagen komen besloten twee van hen met een tas het portiek in te lopen. De andere twee werden aangesproken. Op datzelfde moment werd gezien dat het eerder weggelopen tweetal de woning aan de achterkant, via een balkon, verliet.

De agenten zetten direct de achtervolging in. Na een paar honderd meter werd het duo achterhaald en in de boeien geslagen. Een derde verdachte die ook weg probeerde te rennen is ook aangehouden. De tas die zij eerder bij zich droegen werd niet aangetroffen. De hondenman werd ingezet en hij liep de eerdere vluchtroute. Al snel trof hij een vuurwapen en onderdelen van een vuurwapen aan. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het onderzoek werd voortgezet in de woning waar de mannen van een balkon af sprongen. Hier werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. In het huis lag ook een automatisch vuurwapen.
In de woning waren twee mannen aanwezig. Zij zijn aangehouden evenals de mannen die in een eerder stadium voor de woning aangesproken zijn. In totaal hebben agenten zeven verdachten aangehouden.
Provincie:
Tag(s):