zaterdag, 19. mei 2012 - 20:44

Zilveren legpenning voor musicus en componist Harm Evers

Assen

De heer Harm Evers (86) heeft op zaterdagmiddag de Zilveren Legpenning van de gemeente Assen uitgereikt gekregen. Dit gebeurde in de nieuwe theaterzaal van warenhuis Vanderveen. Loco-burgemeester Maurice Hoogeveen heeft de Zilveren Legpenning uitgereikt.

De heer Harm Evers is 35 jaar als klarinettist verbonden geweest aan de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Daarnaast was hij ruim 30 jaar als docent actief aan de muziekschool van het ICO, waar hij les gaf in het bespelen van klarinet en saxofoon. Vooral het interesseren van kinderen voor de wereld van de muziek was zijn grote passie.

De heer Evers dirigeerde de afgelopen jaren diverse (muziek-)korpsen in Drenthe, waaronder Oranje in Assen. Hij componeerde ruim 600 muziekstukken voor harmonie-orkesten en fanfares, die nationaal en internationaal werden uitgegeven. Daaronder de “ Drenthe-mars” , die is opgenomen door het Asser mannenkoor en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en uitgebracht wordt op cd. De opbrengst van de verkoop van die cd wordt ter beschikking gesteld van de Nederlandse Hartstichting.

Vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van kunst en cultuur in Drenthe en Assen krijgt de heer Evers de Zilveren Legpenning van de gemeente Assen uitgereikt..
Provincie:
Tag(s):