woensdag, 20. juni 2012 - 9:30

Zilveren Waalbrugspeld voor Ben Groenen

Nijmegen

De heer Groenen (77) ontving op19 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Veilig Verkeer Nederland afd. Nijmegen, gedurende 25 jaar.

Hij heeft zich 25 jaar lang intensief bezig gehouden met de verkeersveiligheid in de gemeente Nijmegen, in het bijzonder op scholen. Vooral de basisscholen hadden zijn belangstelling door aandacht te vragen voor verkeerslessen, verkeersdagen en de verkeersveiligheid rond scholen. Hij was verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het praktisch verkeersexamen voor kinderen van groep 7 van ongeveer 45 basisscholen in Nijmegen.

Voor verkeersdagen en fietskeuringen op scholen kon altijd een beroep op hem worden gedaan, ook op scholen voor voortgezet onderwijs en tevens was hij een warm voorstander van verkeerseducatie in het lesprogramma voor brugklassers.

Op het gebied van alcoholvoorlichting bezocht en informeerde de heer Groenen horecabedrijven en sportkantines om te wijzen op de gevaren van alcohol in het verkeer.

Ook verzorgde hij jarenlang de seniorenritten (praktijkrijles voor ouderen). In zijn laatste jaar als voorzitter heeft hij voor een zestal basisscholen de actie “Dode Hoek” georganiseerd. Hij is voor Veilig Verkeer Nederland een betrokken en bevlogen man die van groot belang is geweest voor de verkeersveiligheid in Nijmegen.

De burgemeester reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Groenen tijdens zijn afscheid op19 juni om 16.00 uur in Hotel Rozenhof, Nijmeegsebaan 114.
Provincie:
Tag(s):