zondag, 5. februari 2012 - 20:07

Zoekactie Sint Hubert gestaakt; geen persoon te water

Zondagavond omstreeks 18.15 uur zijn de brandweer en de politie gestart met een zoekactie naar een persoon die mogelijk te water zou zijn geraakt in een plas aan de Peter Ebbenweg. Rond 20.00 uur bleek dat het loos alarm was en is de zoekactie gestaakt.

Een groep jongeren zag zondagmiddag, toen ze gingen schaatsen op het Zilvermeer, twee honden bij een wak in het ijs zitten. Toen ze rond 18.00 uur naar huis gingen, bleken de honden daar nog steeds te zitten. Een van de jongeren belde de politie waarna er direct een zoekactie op touw werd gezet. Twee duikploegen van de brandweer hebben het water 15 meter rondom het wak afgezocht, maar niets aangetroffen.

Hulpverleners van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) stonden stand-by om geneeskundige hulp te bieden aan een eventueel slachtoffer of aan een van de duikers. De politie is op zoek gegaan naar de herkomst van de dieren. Uiteindelijk bleek een van de honden gechipt te zijn waardoor de eigenaar, een 41-jarige man uit Wilbertoord, kon worden achterhaald. Deze bleek thuis te zijn en was zijn honden al een tijdje kwijt. Toen bleek dat de eigenaar ongedeerd was, werd de zoekactie gestaakt. Het Zilvermeer wordt afgezet in verband met onbetrouwbaar ijs.
Provincie:
Tag(s):