donderdag, 2. februari 2012 - 8:58

Zoektocht tienjarige Micheal van Dijk gaat vrijdag verder

Luttelgeest

Ook donderdag is de tienjarige Micheal van Dijk niet gevonden. Vanwege het invallen van de duisternis is de zoektocht momenteel gestaakt. Vrijdagochtend gaat de zoektocht weer verder.

De brandweer zocht eerder deze morgen in een wak aan de Kade. Dit heeft volgens een woordvoerder van de politie niets opgeleverd.

Sinds woensdag wordt de 10-jarige Michael van Dijk uit Luttelgeest vermist. De politie heeft middels een Amber Alert het publiek om hulp gevraagd bij de opsporing van de 10-jarige jongen.De afgelopen nacht heeft de politie in de Noordoostpolder tevergeefs met man en macht gezocht naar de jongen.

Nabij het wak waren luchtbelletjes te zien. Duikers van de brandweer hebben onder het ijs gezocht, maar niets aangetroffen. De politie heeft hierna Luttelgeest opgedeeld in sectoren en is met de ME het dorp aan het uitkammen.

Michael verliet woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur de woning van zijn opa en oma en is sindsdien spoorloos. Hij heeft donkerblond haar en heeft twee littekens bij zijn rechteroog. Op het moment van zijn verdwijning droeg Michael een spijkerbroek, zwarte schoenen, een rode jas en een zwart/blauwe muts met aan de voorzijde een afbeelding.

De politie vreest voor zijn leven. "Het was vannacht min 11 graden en dat maakt de kans op overleven klein", aldus een woordvoerder van de politie Flevoland. De politie houdt ernstig rekening dat de jongen mogelijk door het ijs is gezakt in zijn weg terug naar huis.
Provincie:
Tag(s):