dinsdag, 27. november 2012 - 9:00 Update: 08-07-2014 0:44

Zorglabel Zorgeloos biedt mogelijkheid eigen risico te omzeilen

Het is mogelijk om het verplichte eigen risico in de zorg, 350 euro, te omzeilen. Dat kan door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Voor deze aanvullende verzekering betalen mensen jonger dan 40 jaar 150 euro per jaar en mensen ouder dan 40 jaar 210 euro. Zorglabel Zorgeloos biedt de mogelijkheid om deze aanvullende polis af te sluiten die de eerste 350 euro aan doktersrekeningen betaalt. Dit schrijft de Telegraaf dinsdag.

Zorgeloos is de eerste verzekeraar die het eigen risico verzekert. Maar deze nieuwe polis staat wel op gespannen voet met het huidige zorgstelsel, zo schrijft de krant. Het eigen risico op de basisverzekering moet mensen namelijk bewust maken van de zorgkosten. De betalingen moeten voorkomen dat mensen onnodig medicijnen gebruiken of extra behandelingen vragen.

Maar voor chronisch zieken kan de verzekering uitkomst bieden. Roderik Hageman en Elzard van der Peet van Zorgeloos vinden dat het huidige eigen risico verzekerden om de tuin leidt. 'Mensen die zorg nodig hebben betalen een hoge prijs. Chronisch zieken zijn bijvoorbeeld al direct hun eigen risico kwijt'.
Het is alleen de vraag hoe de verzekeraar het redt, als alleen chronisch zieken deze aanvullende verzekering zouden afsluiten. Want voor hen zijn de uitgaven dan bijna twee keer zo hoog als de inkomsten.
Categorie:
Tag(s):