donderdag, 31. mei 2012 - 8:25

Zorgmedewerkers bezetten hun verpleeghuis

Amsterdam

Vandaag hebben medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Osira in een spontane actie hun verpleeghuis bezet. Zij zijn verontwaardigd over het feit dat de werkgevers het op een (cao)akkoordje hebben gegooid met de kleine bonden die slechts 4% van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.

Zorgmedewerker Soraya: "Wij eisen gehoord te worden. Dit akkoordje doet niets aan de hoge werkdruk waaronder wij al jaren moeten werken. Er moet echt wat veranderen, want wij willen kwaliteit van zorg bieden. Dat betekent meer collega's, minder flexibilisering en meer waardering"

De zorgmedewerkers eisen een gesprek met hun Raad van Bestuur. Abvakabo FNV spant zich in om dit gesprek tot stand te brengen.

Gisteren lanceerde Abvakabo FNV al een referendumcampagne over de nieuwe cao VVT. In deze cao wordt de flexibilisering niet aangepakt en de cao kent een magere loonsverhoging van gemiddeld 1,2% per jaar, die fors lager is dan wat in andere zorg cao's is afgesproken. Daarnaast vindt Abvakabo FNV het onacceptabel dat de grootste cao van Nederland wordt afgesloten met kleine bonden die slechts 4% van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.

In dit referendum krijgen alle medewerkers uit de verpleeghuizen en thuiszorg de kans om hun mening te geven over de nieuwe cao.
Provincie:
Tag(s):