dinsdag, 1. mei 2012 - 14:17

Zutphenaar redt peuter (2) uit vijver

Warnsveld

Een 44-jarige Zutphenaar heeft op Koninginnedag een tweejarig plaatsgenootje gered. 'Het kind was in Warnsveld aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in een vijver terecht gekomen', meldt de politie dinsdag.

De Zutphenaar ging omstreeks 11.10 uur met zijn gezin naar de Warnsveldse rommelmarkt. Bij een openbare vijver aan de Vordensebinnenweg zagen zij plotseling een kindje in het water liggen. De man bedacht zich geen moment en sprong met z’n kleren aan in het water en haalde het kindje eruit.

Aangezien het jongetje niet bewoog, klopte hij het op de rug, waarna het mannetje water uitproestte en begon te huilen. Een buurtbewoonster belde 112 en met handdoeken werd het jongetje warm gehouden. Een gewaarschuwde ambulance bracht het kindje en de ter plaatse gearriveerde ouders naar het ziekenhuis, waar het ter observatie werd opgenomen.

Zoek geraakt
De vader had van de vermissing al melding gemaakt bij toezichthouders die op de plaatselijke rommelmarkt surveilleerden. Het kind was in de drukte aan de aandacht van de ouders ontsnapt.

Samen met vrijwilligers van de rommelmarkt was men al een zoekactie begonnen toen men de melding vanaf de Vordensebinnenweg kreeg.

Slachtofferhulp
Voor alle betrokkenen wordt slachtofferhulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):