zondag, 20. mei 2012 - 17:35 Update: 08-07-2014 0:51

Zware periode voor Willem II, verdriet in Den Bosch

[ELF-Voetbal] Willem II is komend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. In de beslissende play-off-wedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 2-1 getriomfeerd.

Jurgen Streppel, coach van de Tilburgers, kon zijn geluk niet op na afloop van het zinderende beslissingsduel. "Dit is zo mooi", zei de 42-jarige keuzeheer kort na afloop. "Hier hebben we keihard voor gewerkt. Het zat er de laatste weken een beetje aan te komen dat we het zouden redden. Nu dat daadwerkelijk is gebeurd, ben ik dolgelukkig. Of er mutaties binnen de spelersgroep gaan plaatsvinden? Daar wil ik nu even niet aan denken. Eerst feest vieren."

Technisch directeur Marc van Hintum weet dat er nu een zware periode gaat volgen. "Eerst feesten, daarna gaan we hard aan de slag om een selectie bijeen te krijgen die Eredivisie-waardig is. Deze spelers hebben prima prestaties neergezet, maar het is duidelijk dat we wel wat versterking kunnen gebruiken om in de Eredivisie te spelen. Te meer omdat er ook enkele spelers weggaan, zoals onze aanvoerder Arjan Swinkels (hij vertrekt naar Lierse SK, red.)."

"We lijken wel een Eredivisie-club", grapte Marc Höcher na afloop tegenover de camera van Eredivisie Live. "We begonnen goed, maar de wedstrijd had een goal nodig. Je weet dat zij dan vervolgens komen en dat wij ruimte krijgen. Gelukkig maakten we na de onderbreking (duel werd na rellen op de tribunes tijdelijks stilgelegd, red.) gelijk 2-0. Eredivisie, heerlijk. Mijn doelpunt was bepalend voor de wedstrijd. Dit is echt bizar. Het is nu al een groot feest, maar ik heb gehoord dat het nog veel erger gaat worden straks."

Scheidend Den Bosch-coach Alfons Groenendijk was na afloop logischerwijs teleurgesteld. "We hebben alles gedaan om te winnen, maar Willem II was gewoon de betere ploeg. We hebben een prima seizoen gedraaid. Tot het laatst hebben we kansen op promotie gehad. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt, maar ik ben trots op mijn spelers, die dit seizoen voortreffelijk hebben gepresteerd", zegt de 48-jarige eindverantwoordelijke.
Categorie:
Tag(s):