donderdag, 28. juni 2012 - 18:02

Zwembad ’t Meekenesch overgedragen

Zwembad ’t Meekenesch wordt op 1 januari 2013 door de gemeente Oost Gelre overgedragen aan de Stichting Exploitatie Meekenesch. Dit heeft de gemeenteraad op 26 juni unaniem besloten.

Wethouder Paul Wentink: “Dit besluit bezegelt een realistisch toekomstperspectief voor het zwembad.”

De exploitatie en het beheer van het zwembad ligt per 1 januari 2013 bij de Stichting Exploitatie Meekenesch. Tijdens de raadsvergadering sprak wethouder Wentink zijn dank en waardering uit voor de stichting. “Er zijn goede gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de stichting. Hierdoor ligt er nu een goed plan waarmee we het zwembad voor Lichtenvoorde kunnen behouden. De opgelegde bezuinigingsdoelstelling van € 450.000 wordt hiermee behaald.” aldus wethouder Paul Wentink.

Wethouder Paul Wentink: “Met de overdracht aan de stichting behouden we in ieder geval de komende 10 jaar een belangrijke voorziening in Lichtenvoorde. Het blijft voor zwemvereniging Livo en diverse doelgroepen mogelijk om te zwemmen in het zwembad. Ook kinderen blijven er terecht kunnen voor zwemlessen, dankzij de inzet van Stichting Exploitatie Meekenesch.”

Voor het in stand houden van het zwembad krijgt Stichting Exploitatie Meekenesch van de gemeente een jaarlijkse bijdrage van € 143.009. Deze bijdrage bestaat uit twee onderdelen: een exploitatiebijdrage en een bijdrage voor planmatig onderhoud.
Provincie:
Tag(s):