vrijdag, 1. juni 2012 - 18:03

Zwemmen in de openlucht

Terneuzen

Het openluchtzwemseizoen gaat komende zaterdag 2 juni weer van start. In de baden in Axel, Koewacht en Terneuzen kan dan weer naar hartenlust gezwommen worden.

Het zwembad in Zaamslag kan helaas vanwege vernielingen tijdens het Pinksterweekend pas woensdag 6 juni open. Het openluchtbad in Sas van Gent gaat vanwege een tegenvaller bij de renovatie van het zwembad over maximaal vier weken open, dus uiterlijk 30 juni.

Het is ontzettend vervelend dat de zwembaden in Zaamslag en Sas van Gent later open gaan.

Illegale bezoekers hebben afgelopen weekend zo’n zestig trottoirtegels en stalen leidingen in het zwemwater in Zaamslag gegooid. Naast veel extra opruimwerk, kan ook de wettelijke waterkwaliteit niet gegarandeerd worden. Het streven is om het bad op woensdag 6 juni aanstaande te openen.

Bij de renovatie van het zwembad in Sas van Gent zijn constructiefouten uit het verleden ontdekt. De werkzaamheden lopen daardoor uit. De aannemer stelt alles in het werk om de extra noodzakelijke werkzaamheden zo spoedig mogelijk uit te voeren. Uiterlijk 30 juni gaat het bad weer open. Sasse zwembadbezoekers zullen de eerste weken dus moeten uitwijken naar een van de overige buitenbaden binnen de gemeente.

Komend zwemseizoen zijn de openluchtbaden open tot en met zondag 2 september. Voor alle baden gelden de volgende openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen van 11.00 tot 18.00 uur en op zondagen van 13.00 tot 18.00 uur.
Het binnenzwembad van Sportcentrum Vliegende Vaart sluit tijdens de zomervakantie voor onderhoud.

Wie een zwembadabonnement wil aanvragen, kan op www.terneuzen.nl terecht. Via de digitale balie kunnen gegevens worden ingevuld, een digitale pasfoto worden bijgevoegd en kan direct worden betaald. De abonnementskaart wordt dan daarna per post op het huisadres bezorgd.
Provincie:
Tag(s):