maandag, 2. april 2012 - 14:40

Zwerver (43) opgepakt na valse bommelding in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

De politie heeft zondagavond 1 april 2012 omstreeks 20.20 uur op de Pater Dehonlaan een 43-jarige zwerver aangehouden die verdacht wordt van het doen van twee valse bommeldingen. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Er werd zondagavond twee keer naar 112 gebeld dat er een bom zou liggen in een specifiek kluisje van een instelling aan de Zuid-Oostsingel. De man is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Bij 112 waren zondagavond tussen 18.30 en 19.00 uur twee meldingen binnen gekomen dat bij een instelling aan de Zuid-Oostsingel in een kluisje een bom lag die over enkele minuten zou afgaan.

Pand ontruimd
Uit voorzorg besloot de leiding om het pand met daarin elf cliënten en twee begeleiders te ontruimen. De Teamleider Explosieven Verkenning van de politie heeft de kluis onderzocht. Er werd niets aangetroffen.

Uit het politieonderzoek ter plaatse bleek dat de dader mogelijk een 43-jarige zwerver zou kunnen zijn omdat er eerder op de dag bij de instelling problemen met hem waren geweest.

Hierop is het bandje met de opname van de bommelder opnieuw door een politieman afgeluisterd. Hij herkende daarop de stem als zijnde die van de 43-jarige man. Hierop werd in de omgeving door een onopvallende eenheid naar hem uitgekeken.

Hij werd achter een supermarkt aan de Pater Dehonlaan aangetroffen en aangehouden.
Provincie:
Tag(s):