zondag, 18. november 2012 - 17:23

Zwerver opgenomen na bedreiging agenten

Apeldoorn

De politie heeft zaterdag 17 november een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat deze agenten bedreigde met een stok voorzien van een punt. De man is inmiddels beoordeeld door de crisisdienst van GGNet en opgenomen.

De politie werd rond 16:00 uur gewaarschuwd door medewerkers van de NS dat zij de man hadden zien lopen op een braakliggend terrein aan de Laan van de Mensenrechten, met een lang mes of bajonet-achtig voorwerp in zijn bezit. De man bleek te verblijven in een tent op het terrein. De politie is naar de tent toe gegaan en vroeg de man de tent uit te komen en het voorwerp te laten zien. Pas na enig aandringen kwam de man de tent uit, maar hij weigerde verder mee te werken. In zijn ene hand had de man een zakmes vast, die hij niet af wilde geven.

Toen de man zich ook nog omdraaide en een lang, zwart voorwerp tevoorschijn trok, heeft de politie hem gepepperd. Ondanks de pepperspray zette de man het op een lopen, maar kon vrij snel worden achterhaald en aangehouden. Bij fouillering werd een kleine hoeveelheid harddrugs in zijn bezit aangetroffen. Het voorwerp wat de man plotseling tevoorschijn trok, bleek een bruinzwarte stok voorzien van een punt.

De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Daar is de man, die al eerder opgenomen is geweest, beoordeeld door de crisisdienst en dezelfde nacht nog opgenomen op een gesloten afdeling van GGNet.
Provincie:
Tag(s):