donderdag, 17. oktober 2013 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:50

1000 kilo cocaïne onderschept

Foto van arrestatieteam bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen

Nederland - Bij en in een loods in Weesp zijn woensdagmorgen vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden ruim 1000 kilo cocaïne naar Nederland te hebben gesmokkeld. De cocaïne werd maandag ontdekt in dozen met bananen in de haven van Vlissingen.

De cocaïne zat aan boord van een schip uit Colombia dat oorspronkelijk naar Rotterdam zou varen. Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, besloot een nader onderzoek in te stellen omdat er mogelijk cocaïne aan boord van het schip zou zijn.

Haven Vlissingen

In de haven van Vlissingen werden de dozen met bananen gelost. Tussen dozen gevuld met het fruit, zaten ook dozen met cocaïne. In overleg met de officier van justitie werd besloten de cocaïne uit de dozen te halen, en af te wachten wie de bananen kwam ophalen. Dat gebeurde woensdag.

Bananendozen

Bij de loods in Weesp werden de dozen met bananen en de dozen waarin oorspronkelijk cocaïne zat, afgeleverd. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachten in en bij de loods aan. Toen het HARC-team (Hit and Run Cargoteam) de loods binnenkwam, waren de bananendozen al gescheiden van de drugsdozen.

30 miljoen

De aangehouden mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drugs met een waarde van ruim 30 miljoen euro zijn inmiddels vernietigd.

Provincie:
Blik op 112: