donderdag, 26. december 2013 - 11:55 Update: 03-07-2014 0:46

100.000ste bezoeker voor Midden in de Winternacht

Foto Midden in een Winternacht | Edwin Janssen
Foto: Edwin Janssen
Utrecht

MIDDEN IN DE WINTERNACHT van regisseur Lourens Blok heeft de 100.000e bezoeker verwelkomd en daarmee de status van Gouden Film behaald.

De Gouden Film is namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt. Lourens Blok reageerde blij verrast: "Ik had geen mooier moment kunnen bedenken waarop MIDDEN IN DE WINTERNACHT een Gouden Film status zou behalen dan met Kerst”.

MIDDEN IN DE WINTERNACHT gaat over de tienjarige Max (Dennis Reinsma) die vriendschap sluit met een pratende eland (stem Jeroen van Koningsbrugge). De eland Moos is vlak voor kerst door het dak van de garage gestort en beweert dat hij werkt voor de Kerstman (Derek de Lint). Er is één klein probleempje; Moos is de Kerstman kwijt! En als hij de Kerstman niet snel vindt, krijgt niemand een cadeautje dit jaar. Max en zijn zusje Kiki (Dana Goldberg) besluiten Moos te helpen. Gaan ze erin slagen om de Kerstman op tijd te vinden? Verder met Jelka van Houten, Arjan Ederveen en Carla Hardy.

MIDDEN IN DE WINTERNACHT is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Svensk Filmindustri, Davaj Film en Anchorage Entertainment. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, The Swedish Film Institute, Filmpool Nord, MEDIA en de Taxshelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

A-Film verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MIDDEN IN DE WINTERNACHT draait momenteel in 126 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film Daan Bakker en Marco van Geffen. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt MIDDEN IN DE WINTERNACHT kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

Foto vlnr: Dennis Reinsma, Lourens Blok en Dana Goldberg.