vrijdag, 9. augustus 2013 - 13:53 Update: 03-07-2014 0:53

11 jaar cel voor doodslag en verbergen lijk echtgenote

Foto van hamer rechtbank
Foto: fbf archief

De rechtbank in Breda heeft een 42-jarige man veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn echtgenote en het verbergen van haar lijk. Hij is ook veroordeeld voor het bezit van een kinderpornografische afbeelding.

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de man op 13 april 2007 in Baarle-Nassau / Baarle-Hertog zodanig geweld heeft toegepast op de vrouw, dat zij als gevolg daarvan is overleden. Vervolgens heeft hij haar naakte lichaam, verpakt in een slaapzak en de zak van haar bruidsjurk, in een kliko gestopt. De kliko heeft hij in een houten omkisting in zijn woning verborgen.

De rechtbank heeft de onmiddellijke gevangenneming van de man bevolen.

De rechtbank heeft uit diverse verklaringen en technisch onderzoek afgeleid dat de man in juni 2007 een houten kist heeft gebouwd in de speelkamer van zijn dochter, waarin hij de kliko met het lijk van zijn vrouw heeft verstopt. Zowel de kliko als de kist was opgevuld met purschuim.

Het door de man zelf geschetste scenario, dat hij de kist al voor de verdwijning van zijn echtgenote had gebouwd, is volgens de rechtbank leugenachtig. Dat de minnaar van zijn vrouw later de kliko met het lijk daarin heeft geplaatst, acht de rechtbank niet aannemelijk, omdat voor die stelling geen steun in het dossier te vinden is.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank ernstig rekening gehouden met de gruwelijke en respectloze wijze waarop de man met het lichaam van zijn overleden echtgenote is omgegaan. Dit levert een schok op voor de nabestaanden en voor eenieder die hiervan kennisneemt. Hij heeft de kist gemaakt in de speelkamer van hun dochter, die daarop zelfs stickers en tekeningen had geplakt. Zo heeft ze, zonder dat ze het wist, voor het graf van haar vermiste moeder zitten spelen.

Provincie:
Tag(s):