maandag, 11. februari 2013 - 11:23

174 'politiehonden' in Zeist ingezet tegen leefbaarheid en veiligheid

Zeist

Steeds meer gemeenten zetten haar burgers in om de veiligheid en leefbaarheid in het dorp of stad te verhogen. Kent men al het burgernet, nu lijken hondenbezitters ook steeds vaker te worden ingeschakeld om uit te kijken naar inbrekers.

Vorige week ontvingen 1600 hondenbezitters in de gemeente Rijssen-Holten een brief waarin de gemeenten en politie hen vroeg alert te zijn op verdachten wanneer zij hun hond uitlaten.

Nu een week later volgt ook de gemeente Zeist. Die zullen donderdag aanstaande een eerste hondenpenning uitdelen aan de eerste deelnemer van Waaks!. De hondenpenning is een klein herkenningsteken voor de halsband van de hond en wordt aan alle 174 deelnemers van Waaks! uitgereikt.

Burgemeester Koos Janssen:
“Waaks! is een van de manieren waarop burgers een actieve bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in de eigen wijk en is speciaal gericht op hondenbezitters. We willen deze betrokkenheid van inwoners blijven stimuleren en uitbreiden. Ik ben tevreden met de eerste 174 deelnemers en wil dat graag markeren met de uitreiking van de eerste hondenpenning.”

Wat is Waaks?
Waaks! is een samenwerkingsverband tussen hondenbezitters, de gemeente Zeist en de politie. Deelnemers ontvangen van de politie gerichte informatie over woninginbraken en andere opvallende zaken. Zij worden gevraagd op te letten tijdens het uitlaten van de hond en de politie te bellen bij verdachte situaties. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer onbekenden aan auto's rommelen of als er verdachte personen op straat rondhangen. De politie kan door Waaks! sneller handelen en dat vergroot de pakkans.
Provincie:
Tag(s):