zondag, 29. december 2013 - 9:01 Update: 03-07-2014 0:46

23 Mensen gewond bij brand op veerboot. Twee aanhoudingen

foto van boot | fbf
Foto: fbf

Op een ferry van Rederij DFDS Seaways die onderweg was van New Castle naar IJmuiden zijn door een brand 23 mensen gewond geraakt.

Zes van hen moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Het betreft twee Nederlandse passagiers en vier bemanningsleden. Zij hadden rook ingeademd. De kustwacht heeft de zes personen per helicopter naar het ziekenhuis gebracht. De  verwondingen van de Nederlandse man en vrouw vallen mee. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze in de loop van de dag het ziekenhuis kunnen verlaten.

Twee aanhoudingen

De brand, die snel uit was, brak tegen middernacht uit op de Deense ferry King Seaways. Hij zou ontstaan zijn in een passagiershut. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. De BBC meldt dat de staf van het schip een passagier heeft opgepakt op verdenking van het aansteken van de brand. De Britse politie heeft uiteindelijk twee mannen aangehouden. 

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er ruim 1000 mensen aan boord, waaronder ook veel Nederlanders. Het schip dat onderweg was van New Castle naar IJmuiden zat al op volle zee, maar keerde terug naar New Castle waar het zondagochtend vroeg aankwam. De kustwacht zal het schip onderzoeken op blijvende schade. Een woordvoerder liet weten dat alle passagiers en bemanningsleden tot zeker acht uur zondagochtend plaatselijke tijd aan boord moeten blijven om ondervraagd te worden door de politie.

Het is nog niet duidelijk hoe de mensen aan boord van de King Seaways hun reis nu gaan voortzetten. Ook is het nog niet bekend hoe reizigers die zondag met deze veerboot vanuit IJmuiden naar Newcastle willen gaan, in Engeland komen. In de loop van zondag moet daar meer over bekend worden.

 

Provincie:
Tag(s):