zaterdag, 2. november 2013 - 13:33 Update: 03-07-2014 0:49

36 gewonden bij aanrijding bussen A1

36 gewonden bij aanrijding bussen A1
Muiden

Zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur raakten op de A1 in de richting van Amsterdam ter hoogte van Muiden drie bussen bij een kop-staart botsing betrokken. 36 personen raakten bij het ongeval gewond.

Door nog onbekende oorzaak moesten de bussen afremmen en kwamen daarbij met elkaar in botsing. De drie bussen maakten onderdeel uit van een gezelschap van 300 personen in zes bussen. Bij de aanrijding raakten 25 personen gewond. Ambulances, Brandweer, GGD en Marechaussee rukten massaal uit. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Opvanglocatie

De inzittenden van de bussen werden na het ongeluk naar de oude Kazerne van de gemeente Muiden gebracht waar zij door de GGD en Slachtofferhulp opgevangen werden. Daar aangekomen raakte nog een tiental personen onwel. Ook deze personen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Verkeersinfarct

Ten gevolge van de aanrijding en kijkers op de andere rijbaan ontstonden van en naar Amsterdam kilometerslange files. Motoragenten en verkeersspecialisten stelden het verkeerscirculatieplan in werking. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan van het ongeluk schoongemaakt en even na 16.30 uur vrijgegeven.

Onderzoek

Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Provincie:
Tag(s):