zondag, 30. juni 2013 - 20:45 Update: 03-07-2014 0:55

6800 blaastesten; 33 mensen onder invloed rond TT Assen

Foto van politie controle | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Assen

De politie heeft tijdens het TT-weekend in totaal ongeveer 6800 blaastesten afgenomen en constateerde dat 36 bestuurders onder invloed reden. Dit meldt de politie zondag.

‘De meeste blaastesten werden afgenomen na afloop van de race, op zaterdagavond en zondag. Dit om te voorkomen dat bestuurders met nog zogenoemd ‘restalcohol’ in het bloed huiswaarts zouden keren. De grootste overtreder blies 640 ug/l’, aldus de politie.

Proefrit
In Noord-Holland mochten in totaal zeven hardrijders hun rijbewijs inleveren. Vier van hen waren op weg naar of afkomstig van de TT. Een van de bestuurders die zijn rijbewijs kwijtraakte was een automobilist uit Opdam. Op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf passeerde de auto van de man de radarauto met een snelheid van 227 km per uur. 

Even later reed de auto, in tegengestelde richting, weer langs de radarauto. De bestuurder werd door een motoragent aan de kant gezet. De bestuurder verklaarde dat iemand anders even daarvoor een proefrit had gemaakt in zijn auto.

Omhoog
Op de snelweg A28 tussen Assen en Hoogeveen waren zondagmiddag twee motorrijders ‘het haasje’. Een 23-jarige man uit Schiedam en een 24-jarige man uit Brielle, gingen onder het oog van de politie verzitten om vervolgens de snelheid omhoog te gooien. Beiden werden geklokt op een snelheid van 196 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Beide motorrijders moesten direct hun rijbewijs inleveren.

De politie maakte er zich de afgelopen dagen hard voor om de verkeersstromen van en naar het TT-circuit in Assen in goed banen te leiden. De politie was onder meer paraat met opvallende en onopvallende auto’s en motoren. 

Uiteraard hield zij ook diverse controles, variërend van snelheids – en alcoholcontroles tot toezicht op de wegen van en naar Assen. De acties verliepen in een samenwerking tussen de verschillende Verkeershandhavingsteams in het Noorden en Oosten van het land en de Landelijke Eenheid.

 
Provincie: