woensdag, 30. oktober 2013 - 11:34 Update: 03-07-2014 0:49

A12 afgesloten door ketttingbotsing

Foto van file op snelweg A4 | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De A12 Utrecht - Den Haag is om even voor 10:00 uur bij Bodegraven afgesloten in verband met een kettingbotsing.

Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag. Bij de aanrijding zijn 6 voertuigen betrokken. De politie, brandweer en ambulance zijn met veel voertuigen op de plaats van de aanrijding om hulp te verlenen. Volgens berichten op Twitter zou er sprake zijn van letsel en beknelling. Dit is echter door Rijkswaterstaat nog niet bevestigd. Over de toedracht van de aanrijding is verder nog niet veel bekend. Weggebruikers die vanuit Utrecht naar Den Haag willen, kunnen vanaf het knooppunt Oudenrijn omrijden in de richting van Amsterdam over de A2, de A9 en de A4. Weggebruikers met bestemming Rotterdam kunnen beter omrijden in de richting van Den Bosch via de A2, de A27, de A15, A16, de A20, A13 en de A4. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de A12 bij Bodegraven vrijgegeven kan worden.

Update 10:37 uur

Bij de aanrijding zijn 3 personen gewond geraakt. Een persoon zal uit een voertuig geknipt moeten worden. Van de betrokken voertuigen moeten er drie worden afgesleept. Verder zal de politie nog een onderzoek uitvoeren om de exacte toedracht van de aanrijding vast te kunnen stellen. Het zal nog wel even duren voordat de A12 weer volledig gebruikt kan worden. Vanaf Woerden staat het verkeer inmiddels stil over een lengte van 6 kilometer.

Update 11:26 uur

Er is 1 rijstrook vrij. Mondjesmaat kan het verkeer nu passeren. Het advies blijft aan om via Amsterdam of Gorinchem te rijden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):