woensdag, 6. november 2013 - 8:56 Update: 03-07-2014 0:49

A15 in beide richtingen dicht bij Deil

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Na een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto is de A15 Gorinchem - Nijmegen bij het knooppunt Deil vanmorgen even voor 05:00 uur in beide richtingen afgesloten.

De vrachtwagen reed door onbekende oorzaak door de middenberm. De tegemoetkomende auto kon nog net ontwijken, maar kwam daarbij in de greppen tot stilstand. De vrachtwagen is na de aanrijding dwars op de rijbaan richting Nijmegen komen te liggen.

De politie verwacht veel overlast tijdens de ochtendspits door de afsluitingen. Er kan omgereden worden. Het verkeer richting Nijmegen kan ter hoogte van het knooppunt Deil de borden Den Bosch volgen en omrijden over de A2, de A59, en de A50. Het verkeer richting Gorinchem kan op het knooppunt Valburg kiezen voor de borden Utrecht en omrijden over de A50 en de A12.

De rijbaan richting Nijmegen blijft voorlopig nog dicht voor het bergen van de vrachtwagen. Richting Gorinchem is de verwachting dat de weg rond 07:00 uur kan worden vrijgegeven.

Update 07:03 uur
De rijbaan richting Gorinchem kan toch nog niet worden vrijgegeven. Het is niet bekend wanneer dat wel mogelijk is. De file richting Gorinchem loopt inmiddels op. Ook op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is file ontstaan. Tussen Waardenburg en het knooppunt Deil wordt langzaam gereden over een lengte van 3 kilometer.

Update 07:38 uur

De file richting Gorinchem is nog verder opgelopen. Tussen Echteld en Geldermalsen staan weggebruikers stil over een lengte van 11 kilometer. De omleidingroutes zijn vooralsnog filevrij.

Update 08:06 uur
In de richting van Gorinchem is zojuist 1 rijstrook vrijgegeven. Er worden daar nu nog herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Daar zal rond 10:00 uur de volledige rijbaan vrijgegeven worden. Dat is maar goed ook, want op de omleidingsroute staat op de A50 van Oss naar Arnhem 8 kilometer file tussen Heteren en het knooppunt Grijsoord.

In de richting van Nijmegen zal de rijbaan mogelijk om 12:00 uur vrijgegeven kunnen worden.

Update 10:13 uur

Richting Gorinchem zijn alle rijstroken weer beschikbaar.

Update 11:06 uur
Ook richting Nijmegen zijn alle rijstroken weer vrijgegeven. De files zijn inmiddels opgelost.

 

Provincie:
Tag(s):