dinsdag, 16. juli 2013 - 14:39 Update: 03-07-2014 0:54

A2 Kerkdriel na dodelijk ongeval weer open

A2 Kerkdriel na dodelijk ongeval weer open

Bij een verkeersongeval op de A2 ter hoogte van Kerkdriel is dinsdagmorgen een 62-jarige inwoner van Schijndel om het leven gekomen.

Een vrachtauto met aanhanger met daarop twee containers was, komende vanuit de richting Den Bosch, door nog onbekende oorzaak door de middenberm geschoten. De vrachtauto was daarbij gekanteld en een container schoof de rijbaan op. De 62-jarige man uit Schijndel, die daar in een bestelbusje reed, kon de container niet meer ontwijken en reed er in volle vaart tegenaan.

De chauffeur van de vrachtauto, een 32-jarige inwoner van Moergestel, raakte bij het ongeval ernstig gewond. Hij is overgebracht naar her Universitair Medisch Centrum in Utrecht.
Door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie is ter plaatse onderzoek verricht. Verder zal nog technisch onderzoek aan de vrachtauto worden gedaan.

Ravage
Door de aanrijding was er een behoorlijke ravage ontstaan. Beide voertuigen lekten diesel en alvorens dit kon worden opgeruimd werd de A2 in beide richtingen afgesloten.

Omstreeks 13.30 uur kwam het verkeer vanuit Den Bosch naar Utrecht weer langzaam op gang. In tegenovergestelde richting was de weg nog tot 21.00 uur afgesloten. 

Provincie: