dinsdag, 26. november 2013 - 8:01 Update: 03-07-2014 0:48

A4 dicht bij Hoogmade door ongeval tankwagen

File A4 | VerkeersInFormatieDienst
Foto: VerkeersInFormatieDienst

Een ongeval met 2 vrachtwagens zorgde dinsdagochtend voor grote problemen op de A4 bij Hoogmade.

Door het ongeval was de A4 in beide richtingen afgesloten. Een van de vrachtwagens is een tankwagen, geladen met gevaarlijke stoffen.  Op last van de brandweer was daarom de rijbaan in beide richtingen dicht. Ook de weginspecteurs van Rijkswaterstaat moesten op 500 meter afstand van het ongeval blijven.

Update 06:20 uur
Via onze trafficam kan meegekeken worden naar de locatie via onze camera. In verband met de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de A44. Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting gaat duren. Wel zal dit grote gevolgen hebben voor het verkeer tussen Amsterdam en Den Haag. Richting Amsterdam kan het verkeer weer mondjesmaat passeren. Daar zijn nu nog 2 rijstroken afgesloten.

Update 06:31 uur

De tankwagen is inmiddels leeg. Het is niet bekend wat de lading van de tankauto was. Bij het ongeval zijn volgens Rijkswaterstaat geen gewonden gevallen. Wel is de barrier beschadigd die wellicht hersteld moet worden.

Omleiding:
Omrijden gaat via de A44, of via Utrecht over de A12 en de A2. Wel moet rekening worden gehouden met enorm forse hinder.

Update 06:46 uur

Het verkeer richting Amsterdam kan weer gebruik maken van de 3 rijstroken bij Hoogmade. Zojuist is de linkerrijstrook ook vrijgegeven.

Update 07:55 uur
Door de omrijders loopt de N44 helemaal vast tussen de N440 naar Scheveningen en de weg naar Wassenaar. Het dringende advies van Rijkswaterstaat en de VID is dan ook om de grootschalige omleiding te volgen via Utrecht (A2/A12). Dat is uiteindelijk sneller dan de grote vertraging op de omleidingsroute.

 

Provincie:
Tag(s):