zaterdag, 7. september 2013 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:52

Aangetroffen vrouw is Nikki Lawalata, vriend (32) aangehouden

Aangetroffen vrouw is Nikki Lawalata, vriend (32) aangehouden
Lelystad

De identiteit van het levenloze lichaam dat woensdagmiddag 4 september in het buitengebied van Lelystad is aangetroffen is definitief vastgesteld.

Het gaat om de vermiste 27-jarige Nikki Lawalata. Uit onderzoek is gebleken dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft de 32-jarige vriend van het slachtoffer aangehouden.

Zaterdag 31 augustus werd in Amsterdam aangifte van vermissing gedaan van de 27-jarige Nikki Lawalata uit Amsterdam. De politie startte direct een intensief onderzoek. De auto van Nikki werd maandagmiddag 2 september op de Poseidonsingel in Almere Poort onbeheerd aangetroffen. Uitgebreide zoekacties in de omgeving van de vindplaats van de auto en in een woning van de vriend leverde geen informatie over de verblijfplaats van Nikki op.

Woensdagmiddag werd de politie gebeld door een passant die aangaf dat een persoon in de berm op de Torenvalkweg in Lelystad lag. Ter plaatse troffen agenten een persoon aan die bleek te zijn overleden. Uit forensisch onderzoek is nu vastgesteld dat het stoffelijk overschot de 27-jarige Nikki Lawalata uit Amsterdam is. Ook is vast komen te staan dat zij door geweld om het leven is gebracht.

Vrijdagmiddag 6september heeft de politie een 32-jarige man uit Almere in Almere aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Nikki Lawalata. De politie zet het onderzoek voort.

 

Provincie:
Tag(s):