woensdag, 14. augustus 2013 - 11:57 Update: 03-07-2014 0:53

Aangifte tegen incassobureau Corpus Justitia

Aangifte tegen incassobureau Corpus Justitia
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

Maandag heeft een Goesenaar bij de politie melding gedaan van oplichting. Incassobureau Corpus Justitia heeft hem in een dreigbrief verzocht 129.80 euro te betalen om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op zijn goederen. De melder heeft dit gedaan en vertrouwde het toch niet, waarna het geld teruggehaald is door de bank.

De Goese man is niet de enige die is aangeschreven door dit incassobureau. Bij de Fraudehelpdesk zijn sinds donderdag 8 augustus jl. 1.100 meldingen binnengekomen van particulieren die een nep-incassobrief hebben ontvangen. Het is de eerste keer dat op zo’n grote schaal een valse rekening via de post is verstuurd naar particulieren. De Fraudehelpdesk heeft vrijdag aangifte gedaan tegen het incassobureau Corpus Justitia in Eindhoven.

Werkwijze 
In de brief stelt het incassobureau dat de ontvanger binnen vijf dagen 129,80 euro moet betalen voor een eerder verstuurde factuur die nog steeds niet is voldaan. Er zouden meerdere verzoeken en sommaties zijn verstuurd, maar dat is volgens de mensen die een melding hebben gedaan bij de Fraudehelpdesk niet het geval. Als de ontvanger de rekening niet zou betalen, wordt gedreigd met beslaglegging van huis en auto.

Gedupeerden
Sommige mensen hebben de rekening betaald of gebeld met het 0900-nummer, blijkt uit de meldingen. Wie het telefoonnummer belt, betaalt 45 cent per minuut tot een maximum van 50 minuten, ofwel 22,50 euro.

Provincie:
Blik op 112: