maandag, 12. augustus 2013 - 18:44 Update: 03-07-2014 0:53

Aanhoudingen na blokkeren politiebureau

Aanhoudingen na blokkeren politiebureau
Foto: Archief FBF.nl
Ede

Met de aanhouding van negen personen heeft de politie vanmiddag, maandag 12 augustus, een eind gemaakt aan een blokkade van de uitrit van het Edese politiebureau aan de Stationsweg. De blokkade was een protestactie vanwege een aanhouding eerder.

Agenten zagen rond het middaguur dat een groepje mannen en vrouwen de uitrit bij het politiebureau blokkeerden door op de grond te gaan zitten. Een van hen wiep zich op als woordvoerder en verklaarde te protesteren tegen de aanhoudingen van twee van hun vrienden en de overbrenging van hen naar een detentiecentrum elders. Inzet in gevaar Voor de demonstratie was evenwel geen vergunning afgegeven. Bovendien kwam de inzet van de politie in gevaar doordat politieauto’s niet konden uitrukken voor meldingen.

Aan het bevel om op zijn minst de doorgang voor politieauto’s doorgang te laten vinden werd geen gehoor gegeven. Daarop werden alle negen personen (vier vrouwen en vijf mannen in de leeftijd van 22 tot en met 46 jaar en onder meer afkomstig uit Bremen (D.), Workum en Ede) aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: