maandag, 14. oktober 2013 - 16:36 Update: 03-07-2014 0:50

Aantal met VRE bacterie besmette MMC-patiënten loopt op naar 31

Foto van patiënt in ziekenhuis bed | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Veldhoven

Bij inmiddels 31 patiënten van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven is de VRE bacterie aangetroffen. Dit meldt het MMC maandag.

'Van deze patiënten verblijven er nog 20 in ons ziekenhuis', aldus het MMC .

Er geldt sinds afgelopen vrijdag nog steeds een tijdelijke opnamestop op 4 verpleegafdelingen in Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. Naast de verpleegafdelingen zijn ook op de intensive care enkele positieve patiënten aangetroffen.

De overige verpleegafdelingen in MMC Veldhoven zijn gewoon geopend en de zorg voor de reeds opgenomen patiënten in MMC Veldhoven gaat verder gewoon door. MMC stelt alles in het werk om de gesloten afdelingen weer te kunnen openen.

Naar verwachting gaat de eerste verpleegafdeling dinsdag normaal open en gaat woensdag de tweede verpleegafdeling open. De week erop volgen de derde en vierde verpleegafdelingen. MMC neemt alle mogelijke maatregelen om de besmetting op zo kort mogelijke termijn onder controle te krijgen.

Voor nieuwe opnames, die gewoon door kunnen gaan, heeft MMC sinds vrijdag een nieuwe afdeling geopend. En om alle patiëntenstromen in goede banen te blijven leiden, worden vanaf maandag tijdelijk twee extra verpleegafdelingen geopend.

Operaties en afspraken op de poli kunnen gewoon doorgaan. Iedereen is geïnformeerd en de hygiënemaatregelen blijven aangescherpt. Besmette patiënten worden geïsoleerd verpleegd. Uit voorzorg worden nog steeds op de verpleegafdelingen op de locatie Veldhoven extra kweekonderzoeken uitgevoerd.