woensdag, 10. juli 2013 - 11:43 Update: 03-07-2014 0:55

ABP verwacht stijging pensioenpremies

Foto van Euroteken | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Drie miljard bezuinigen op de pensioenen. Dat was het plan van het kabinet. Maar dat plan kan niet doorgaan als de nieuwe pensioenregels worden uitgevoerd, zo hebben betrokkenen aan de NOS laten weten. Dit melden verschillende media woensdag.

Het eerste fonds dat de gevolgen van de nieuwe regels in kaart heeft gebracht is het ABP. Het ABP verwacht eerder een stijging van de premies. Ook andere pensioenfondsen verwachten dat de premies zullen stijgen.

Volgens de nieuwe regels wordt de premie die werkgevers en werknemers betalen voor het pensioen op een nieuwe manier berekend. Dat heeft als gevolg dat voor veel fondsen de premies omhoog gaan. Als dat zo is, zou de overheid als grote werkgever er ook meer aan kwijt zijn. De verwachte extra belastinginkomsten zouden dan door de extra uitgaven weer teniet kunnen worden gedaan.

Uit het vertrouwelijke voorstel van staatssecretaris Klijnsma zou blijken dat de nieuwe regels geen effect hebben op de rijksbegroting. Het ministerie zou zelfs rekenen op een meevaller.

Categorie: