vrijdag, 31. mei 2013 - 21:24 Update: 03-07-2014 0:57

Acht aanhoudingen bij controle coffeeshops, nog één coffeeshop open

foto van wiet | fbf
Foto: fbf
Maastricht

De politie heeft vrijdag controles uitgevoerd in een viertal coffeeshops in Maastricht in verband met de handhaving van het geldende beleid.

 Bij de controles zijn in totaal acht aanhoudingen verricht onder wie de vier beheerders en vier medewerkers van de coffeeshops Maxcy's (Rechtstraat), Club 69 (Grote Gracht), Missouri en Lucky Time (beiden in de Hoogbrugstraat). De politie heeft de handelsvoorraad van de coffeeshops in beslaggenomen.

Uit onderzoek is gebleken dat de vier coffeeshops zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van het i-criterium, waarin staat bepaald dat coffeeshops geen toegang mogen verlenen aan niet-ingezetenen van Nederland en dat aan buitenlanders geen soft drugs mag worden verkocht. De handelsvoorraad van de coffeeshops is door de politie in beslag genomen. De controles en de aanpak van drugsoverlast op straat passen binnen het door de gemeente Maastricht, Openbaar Ministerie en politie gevoerde coffeeshopbeleid.

De vier beheerders en vier medewerkers van de coffeeshops zijn opgepakt. Daarop sloten alle vier de coffeeshops de deuren.

Rastafari Boni is de enige coffeeshop die nog open is. Die shop is niet aangesloten bij de Maastrichtse vereniging voor coffeeshops. Of daar wiet aan buitenlanders wordt verkocht is niet duidelijk.

Provincie:
Tag(s):