vrijdag, 1. november 2013 - 13:32 Update: 20-09-2018 14:23

Acht arrestaties voor grootschalige drugshandel Waalwijk

Foto van politie arrestatie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Waalwijk

Donderdag heeft de politie acht drugsverdachten in Noord-Brabant opgepakt in het kader van een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Dit meldt de politie vrijdag.

‘Er werd in zeven panden een doorzoeking ingesteld waarbij onder meer een grote partij hennep in beslag is genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld’, aldus de politie.

Drugs
De Unit Zware Criminaliteit van de politie eenheid Zeeland - West Brabant startte een onderzoek nadat informatie binnen kwam dat een groepering zich in Waalwijk op grootschalige wijze zou bezig houden met de in - en verkoop van hennep. 
In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om op donderdag 31 oktober 2013 tot actie over te gaan.

Acht verdachten, zeven doorzoekingen
Er werden acht verdachten aangehouden, hoofdzakelijk afkomstig uit Brabant. Zij werden door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De aanhoudingen worden vrijdag getoetst door de rechter-commissaris Er werd onder leiding van de officier van justitie in zeven panden een doorzoeking ingesteld. Het gaat om bedrijfspanden en woningen.

Gemeente Waalwijk
Bij de actie waren ook medewerkers van de gemeente Waalwijk betrokken. Zij hebben de diverse adressen in Waalwijk en Sprang-Capelle bezocht en gecontroleerd. In het geval van de Vijzelweg in Waalwijk gaat de gemeente bestuursrechtelijk optreden, gelet op de geconstateerde overtredingen. Dat kan betekenen dat het pand gesloten gaat worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: