donderdag, 15. augustus 2013 - 11:33 Update: 03-07-2014 0:53

Achtervolging eindigd in België

Foto van blauw zwaailicht
Foto: Bon
Hoek

Op 13 augustus jl. rond 21.00 uur zien agenten een auto rijden waarvan de bestuurder nog gezocht wordt door de politie. Agenten gaan deze auto volgen en zien ondertussen dat de bestuurder diverse overtredingen begaat.

De agenten geven een stopteken maar dit wordt genegeerd. Terwijl de agenten de auto blijven volgen wordt verderop een politie-auto ingezet om het voertuig te laten stoppen. Ook dit negeert de bestuurder en rijdt verder richting Sas van Gent. Hier gaat de auto de grens over. Door de collega's is ondertussen ook de Belgische politie gewaarschuwd.

De agenten blijven de auto volgen en uiteindelijk kan de auto worden gestopt op de weg parallel aan het kanaal Gent-Terneuzen. De vier inzittenden, een 22-jarige, 23-jarige en een 19-jarige man, allen uit Terneuzen, en een 27-jarige man met onbekend woonadres worden aangehouden. Inmiddels arriveren ook meerdere Belgische politievoertuigen. De auto van de verdachten wordt onderzocht en er wordt een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, en een steek- en slagwapen.

Getuigen

Tijdens de achtervolging is er iets uit de auto van de verdachten weggegooid op de N252 tussen afslag Zandstraat en de bebouwde kom van Sas van Gent. De auto betreft een blauwe volkswagen polo. De politie is op zoek naar mensen die dit na 21.00 uur hebben gezien én het rijgedrag van de auto is opgevallen.

Provincie:
Blik op 112: