dinsdag, 18. juni 2013 - 9:00 Update: 03-07-2014 0:56

Actievoerders doen hek Ibn Ghaldounschool op slot

Foto van eindexamen HAVO VWO | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vannacht hebben actievoerders kettingsloten op de hekken van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam aangebracht.

Aan de toegangspoort van de school hangt een spandoek waarop geschreven staat: 'Wij doen wat de politiek zou moeten doen.' Dit melden verschillende media dinsdag.

Vermoedelijk zijn de actievoerders verbonden aan de organisatie Indentitair Verzet. Een lid van de groep zou dat tegenover de NOS bevestigd hebben. De actievoerders noemen de Ibn Ghaldounschool, waar onlangs 27 examens werden gestolen, 'een abces in het Rotterdamse onderwijs'. In een brief laten ze weten dat ze willen dat school gesloten wordt. Ze zullen de komende weken doorgaan met acties om 'de oneerlijke gang van zakenrond om de examenfraude te 'frusteren''. Volgens hen is het niet terecht dat de leerlingen opnieuw eindexamen mogen doen. Ze zouden aangeklaagd moeten worden voor heling.  Peter de Graaf van het landelijke Identitair Verzet steunt de actie en hoopt dat vervolgacties 'geweldloos en binnen de wet blijven'. De landelijke groep verzet zich tegen ' de toenemende immigratie en islamisering, maar is bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit', zo stelt ze op de website.

De leerlingen van de Ibn Ghaldounschool zijn maandag begonnen aan het opnieuw maken van de eindexamens die zijn gestolen.

Provincie:
Tag(s):