maandag, 1. juli 2013 - 21:35 Update: 03-07-2014 0:55

ADO Den Haag stapt over op kunstgras

Foto van grasmat voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bij de start van het voetbalseizoen 2014/2015 gaat ADO Den Haag in het Kyocera Stadion over op kunstgras. Dit meldt de club maandag op haar website.

'Er wordt gebruik gemaakt van investeringen die zijn gedaan voor het WK Hockey waardoor ADO Den Haag op een relatief eenvoudige wijze over kan gaan naar kunstgras', aldus  ADO.

Vooruitlopend op dit toernooi gaat na de open dag op 13 juli 2013 al de schop in de grond om voorbereidingen te treffen. De grond onder het veld wordt al bewerkt, zodat de omschakeling naar het hockeykunstgras aan het einde van komend seizoen heel vlot kan verlopen. Hierdoor heeft ADO Den Haag de garantie dat eventuele play-offs of nacompetitiewedstrijden zonder tijdsdruk in het eigen stadion gespeeld kunnen worden, alvorens de ombouw naar het WK Hockey start.

Na dit toernooi moet de grasmat dus weer gewisseld worden en doordat de voorbereidingen al getroffen zijn, is de overschakeling op kunstgras voor voetbal een relatief makkelijke. Met een generatie spelers op komst die niet anders gewend zijn dan spelen op kunstgras, wil ADO Den Haag als vierde BVO, al lering trekkend van de drie clubs die ADO Den Haag voorgingen in deze keuze (Heracles Almelo, PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden) in de Eredivisie die overstap maken.

Er zijn vele voordelen. Door gebruikmaking van kunstgras kunnen er bijvoorbeeld veel meer voetbalwedstrijden (Jong ADO Den Haag, ADO Vrouwen, Jeugdopleiding, ADO Kids- en supporterstoernooien etc), trainingen en evenementen worden gehouden in het stadion. Voorwedstrijdjes van jeugd behoren ineens weer tot de mogelijkheden, wat in de ogen van de club sfeerbevorderend is.

De selectie kan met de komst van een kunstgrasmat in de toekomst in het Kyocera Stadion gaan trainen, waar zij nu nog zijn gevestigd in het Zuiderpark alwaar de huisvesting op de planning staat om gesloopt te worden. In het Zuiderpark is dan alleen een nieuwe accommodatie nodig voor de Jeugdopleiding en daarvoor is de financiering al zo goed als rond.

 
Categorie:
Tag(s):