zaterdag, 9. februari 2013 - 21:18 Update: 03-07-2014 1:02

ADO zet goede stap richting play-offs Europees voetbal

ADO zet goede stap richting play-offs Europees voetbal
Foto: fbf
Den Haag

Elf Voetbal) ADO Den Haag heeft een verdiende zege geboekt op NAC Breda. De ploeg van Maurice Steijn was op eigen veld de gehele wedstrijd de betere ploeg. Vicento en Chery zetten de thuisploeg na rust op een 2-0 voorsprong, waarna Ten Voorde een kleine tien minuten voor tijd nog niet terugdeed. De bezoekers eindigen de wedstrijd met tien man na twee keer geel voor Janse.

In de eerste helft had ADO de overhand. Er waren niet veel kansen, maar de Hagenaren hadden het meeste balbezit en daarmee de meeste dreiging. Holla schoot van buiten het strafschopgebied op Ten Rouwelaar en Van Duinen kreeg een kans, maar hij schoot te zacht in.

Na de thee kon het publiek juichen. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt door de bezoekers waarna Vicento de 1-0 maakte. Jens Janse kreeg na 65 minuten zijn tweede gele kaart en dat leek de beslissing in de wedstrijd. Helemaal toen Chery vlak daarna de 2-0 maakte. Aan dat doelpunt ging een slimme pas van Danny Holla vooraf.

Na 82 minuten stond er toch 2-1 op het scorebord. Rick ten Voorde maakte met een kopbal zijn eerste voor NAC Breda. De 2-2 kwam er nog bijna, maar Hooi miste een goede mogelijkheid daartoe.

ADO staat na de zege stevig op de achtste plaats in de Eredivisie. Met 28 punten uit 22 duels. NAC heeft hetzelfde aantal wedstrijd gespeeld, maar heeft vijf punten minder dan de ploeg uit de Hofstad.

Categorie: