zaterdag, 5. oktober 2013 - 14:01 Update: 03-07-2014 0:51

Adviesraad ouderenpartij 50Plus kiest unaniem voor Norbert Klein

Foto van voorzittershamer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

In Utrecht heeft de adviesraad van ouderenpartij 50Plus unaniem gekozen voor Drs. Norbert Klein als nieuwe voorzitter voor de partij in de Tweede Kamer.

Vrijdag maakte Henk Krol onverwacht bekend dat hij uit de fractie stapt. Krol deed dat nadat de Volkskrant had gemeld dat er tijdens de periode dat Krol hoofdredacteur was van de Gay krant er een aantal jaren geen pensioenpremie voor zijn werknemers was betaald. Dit melden verschilende media zaterdag. Het geld dat de werknemers voor hun pensioen betaalden zou ook achtergehouden zijn om een faillissement van de Gay Krant te voorkomen. Hierdoor hebben zijn oud-medewerkers nu een pensioengat van vier of vijf jaar. Krol zegt dat hij jarenlang niet op de hoogte was dat hij pensioenpremies moest afdragen. Hoewel Krol het doen van de betalingen gedelegeerd had aan een medewerkster, neemt Krol  de volle verantwoordelijkheid voor het verzuim op zich. In een verklaring zegt Krol onder meer:  “Drie jaar geleden ontdekte ik, dankzij Jan Nagel die mijn ogen opende, een nieuwe achtergestelde groep: de 50-plusser. Met alle overgave heb ik getracht de belangen van ouderen te verdedigen. Daarbij vooral strijdend voor gerechtigheid, waardering en respect. Mijn fout erken ik. Het is me nu onmogelijk geworden die strijd tot een goed einde te brengen.” Het bestuur van 50PLUS vindt ‘het triest voor Henk Krol en de partij dat hij zijn bevlogen werk niet kan voortzetten’, zo laat het bestuur op de site weten.

Samen met Krol vormde Norbert Klein de tweemansfractie van de ouderenpartij in de Tweede Kamer. Na afloop van de partijbijeenkomst zegt Klein tegen de NOS: 'De partij heeft gezegd, schouders eronder. En ik ga ervoor.' Klein erkent dat hij een minderbepalend gezicht voor de partij is dan Krol en laat weten: 'De persoonlijkheid van Krol was zo mediageniek. Daar kan ik niet aan tippen.'

Klein zat 7 jaar in de gemeenteraad in Nijmegen en was 12 jaar lid van Provinciale Staten van Gelderland. Hij deed dat voor de VVD, waarvan hij van 1980 tot 2011 lid was. Klein is ook voorzitter van de 50Plus-afdeling Gelderland geweest.

Nu Klein is doorgeschoven, wordt zijn vrijgekomen plek in de fractie ingenomen door Martine Baay-Timmerman.

 

 

 

Provincie:
Tag(s):