zaterdag, 21. december 2013 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:46

Afgesloten kassagedeelte van benzinestation bewijst zijn waarde

Foto van overvaller met bivakmuts | SXC
Foto: SXC
Emmen

Doordat het aanwezige personeelslid in het beveiligde en afgesloten kassagedeelte van het benzinestation zat, moest een gewapende overvaller vrijdagavond weer met nagenoeg lege handen vertrekken.

Tegen 20.15 uur liep een met een mes bewapende man het benzinestation aan de Rondweg in Emmen binnen. Binnen bevond zich op dat moment één medewerkster. Zij zat in het beveiligde en afgesloten kassagedeelte. De man eiste geld. Maar omdat hij niet bij de vrouw en de kassa kon komen, kreeg hij niets.

De vrouw sloot direct de toegangsdeur en drukte de alarmknop in. Het lukte de overvaller uiteindelijk een toegangsdeur open te trappen waarna hij te voet verdween. Zijn buit bestond slechts uit een kleine hoeveelheid rookwaren die hij nog snel pakte.

Een door de politie in de omgeving ingestelde zoektocht naar de dader bleef zonder resultaat. Een beveiligingscamera in het benzinestation maakte beelden van de overvaller.

Het betreft een man gekleed in donkere kleding. Hij had een capuchon over zijn hoofd en een sjaal voor zijn mond. Hij had een donkergekleurde tas bij zich met het opschrift Adidas.

Provincie:
Blik op 112: