vrijdag, 14. juni 2013 - 17:53 Update: 03-07-2014 0:56

Aftrap luchtmachtdagen Volkel druk bezocht

Foto van vliegformatie luchtmachtdagen Volkel | Min. Defensie
Foto: Min. Defensie

In alle vroegte dromden vrijdagochtend mensenmassa’s samen voor de hekken van Vliegbasis Volkel, wachtend tot de poorten om 08.00 uur zouden openzwiepen.

Vrijdag was de aftrap van de 2 luchtmachtdagen. Zoals ook in voorgaande jaren, blijkt het evenement opnieuw een grote aantrekkingskracht te hebben op het publiek. In totaal keken op de eerste dag 70.000 bezoekers hun ogen uit op de vliegbasis van Volkel. Met klapstoeltjes, gevulde koelboxen en een enthousiaste kinderschare slenterden gezinnen over het militaire terrein.

'100 jaar militaire luchtvaart'
Daar stond alles in het teken van het jubileumthema:  ‘100 jaar militaire luchtvaart´. Niet alleen waren er tal van spectaculaire shows in de lucht, ook op de grond stonden talloze vliegtuigen om van dichtbij te bekijken. Ook niet onbelangrijk, de weergoden waren de luchtmacht en haar bezoekers vandaag gunstig gezind want het was zonnig en droog.

“Wauw!!”, riep een jochie van een jaar of 10, terwijl hij wees op de Zwitserse formatie jachtvliegtuigen, waarmee Patrouille Suisse een gelikte show liet zien. Hij had de dag van zijn leven en natuurlijk wil hij later piloot worden. Overigens genoten niet alleen de kleintjes van alles wat er te beleven viel op de vliegbasis. Ook ouderen hadden het zichtbaar naar hun zin. Om 17.00 uur sloten de hekken van de luchtmachtbasis.

Nieuwe kans
Zij die vrijdag geen mogelijkheid hadden voet te zetten op Vliegbasis Volkel, krijgen zaterdag 15 juni nog een nieuwe kans. En wie weet, is het dan mogelijk een handtekening te bemachtigen van astronaut André Kuipers. Hij is in de stand van Space Expo om met wie dat wil  op de foto te gaan.